keskiviikko 30. lokakuuta 2019

Ovulaatiotestiongelmia

Johan on ihmeellisiä käänteitä tullut eteen viimeisellä inssiviikolla. Maanantaina hyvin erikoinen heikotusepisodi ja eilen paniikkia nostatti liian aikainen ovulaatioplussa.

Kävin tosiaan eilen apteekissa hakemassa lisää ovulaatiotestejä. Valitettavasti kyseisestä toimipisteestä olivat kuitenkin tutut ja turvalliset ClearBluen digiversiot loppuneet, joten jouduin ostamaan minulle entuudestaan tuntemattomia, apteekin oman merkin testitikkuja.

Eilen oli siis kiertopäivä 9, eikä minulla olisi ollut periaatteessa tarvetta testata ovulaatiota vielä. Ehkä uteliaisuudesta uusia testejä kohtaan päätin kuitenkin uhrata yhden tikun "harjoittelumielessä". No siihenhän piirtyi aivan selvät ja tasavahvat kaksi viivaa. MITEN HELVETISSÄ. Testihetkellä oli jo ilta, eikä asialle ollut mitään tehtävissä siihen kellonaikaan.

Tänään aamulla tein sitten viimeisen jäljellä olevan digitestin, sekä apteekin oman testin, mutta molemmat näyttivät tällä kertaa selvää negatiivista. Siinäkö se ovulaatio nyt meni, huomaamatta ohi? Päätin kuitenkin pirauttaa vielä klinikalle ja kysyä neuvoa. Soitin klo 8 ja jo tuntia myöhemmin olin lääkärin ultrattavana.

Ultrassa näkyi vasemmalla noin 15mm kokoinen follikkeli, joten huh, ovulaatio on vasta tuloillaan. Kohdun limakalvo oli myös turhan ohut, muistaakseni hieman alle 6mm, viitaten myös siihen, ettei ovulaatio ole ajankohtainen tänään tai vielä huomennakaan. Lääkäri ei osannut sanoa, miksi testi näytti positiivista. Toki nuo viivatestit ovat aina jonkin verran tulkinnanvaraisia ja siksi olen viime aikoina tykännyt mieluummin testailla ovulaatiota ClearBluella, koska siihen piirtyy selvästi hymynaama tai tyhjä ympyrä.

Sovimme lääkärin kanssa, että pistän huomenna (kp 11) Pregnylin, jolla ajoitetaan ovulaatio perjantaille. Perjantaina piti alkuperäisen suunnitelman mukaan olla ensin ovulaatioultra ja sitten inseminaatio, jos follikkeli riittävän suuri. Mutta nythän ultralle ei ole enää mitään tarvetta, kun tiedetään, että follikkeli on hyvässä kasvuvauhdissa. Perjantaina siis nokka kohti inseminaatiota!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti