maanantai 7. lokakuuta 2019

Ovulaatiopäiväkirja

Kiertopäivä 7, klo 19:00: Aloitin LH-huipun metsästyksen hätähousumaiseen tapaani taas turhan aikaisin. Mieheni sanoin, "sä kirjaimellisesti kuset rahan päälle ja heität sen sitten roskiin". Yeah, that's me! No mutta tällä kertaa varhaiselle testaamiselle oli ihan syykin - nimittäin se, että olin huomaavinani jo silloin ensimmäisiä ovulaatio-oireita. Alavatsaa nipisteli toispuoleisesti ja lisäksi valkovuodon koostumus oli muuttunut. Testiin piirtyikin aika selkeä viiva, mutta kuitenkin vielä reippaasti kontrolliviivaa haaleampi. Ja tässä kohdassa siis käytin netistä tilaamiani erittäin herkkiä (20mIU/ml) ovisliuskoja.

Kiertopäivä 8, klo 16:30: Seuraavana päivänä testiviivassa ei ollut muutoksia tapahtunut. Erityisesti oikealla alavatsassa ja -selässä tuntui kuitenkin edelleen painetta ja inhottavaa jomotusta.

Kiertopäivä 9, klo 15:15: Päätin jatkaa testaamista samanlaisella rytmillä, eli vajaan vuorokauden välein pissiä tikkuun ovulaation toivossa. Ei uutta tai ihmeellistä viivan värissä, hailakkana mutta selkeästi kuitenkin erottui.

Kiertopäivä 10, klo 13:00: Lauantai. Olin lähdössä kaverini varpajaisiin, joten tein ovulaatiotestin lisäksi myös raskaustestin. En tiedä miksi, koska olinhan raskauden mahdollisuuden poissulkenut jo  a) kuukautisten alettua ja b) raskaustestin tekemällä ennen letrotsoli-kuurin aloittamista. Järkytykseni oli suuri, kun ovulaatiotesti oli edelleen ennallaan, mutta aivan kuin raskaustestiin olisi piirtynyt jonkinlainen haamu?? Pyysin vielä miehenkin katsomaan ja kysyin, näkeekö hän siinä mitään, niin kuulemma jotain hyvin, hyvin pientä. Olen tässä viimeisen 2 vuoden aikana tehnyt testin jos toisenkin, eikä ole kyllä koskaan joutunut sekuntiakaan tihrustamaan tikkua vaan ovat aina olleet ihan selkeitä negatiivisia. Hyvin äkkiä kuitenkin päädyin siihen, että koska inseminaatiosta oli tässä kohtaa jo 3 viikkoa, ei olisi mitenkään mahdollista saada positiivista tulosta vasta nyt. Lääkärinkin ohjeistuksella raskaustestipäivä olisi ollut jo viikko aiemmin, joten kyllä sen siinä ennen letrotsoli-kuuria olisi pitänyt positiivista näyttää, jos olisi näyttääkseen. Mutta en tiedä, miksi testissä sitten oli näkyvinään jotain. Vaikea uskoa sen olleen pelkkää psykologiaakaan, sillä nimenomaan tässä kohtaa toivoin, että EN OLISI raskaana. Letrotsolia ei missään nimessä saisi syödä raskausaikana, joten tässä yksi syy, että toivoin negatiivista tulosta. Tein vielä toisen, yhtä herkän raskaustestin (eri merkkisen) myöhemmin samana päivänä ja se oli kyllä sitten ihan puhdas nega.

Kiertopäivä 11, klo 10:00: Superherkät liuskat olivat loppu, joten siirryin käyttämään ClearBluen digitaalista testiä, joka näyttää kaksi hedelmällisintä päivää hymynaama-ikonilla. Eipä näkynyt ovulaatiota vieläkään. Siinä onkin kyllä herkkyytenä 40mIU/ml eli aika paljon enemmän hormonia saa olla virtsassa, ennen kuin mitään alkaa näkyä.

Kiertopäivä 12, klo 6:30: Ei edelleenkään hymynaamaa. Ottaessani testiliuskan ulos laitteesta, katsoin (vaikkei ohjeiden mukaan pitäisi) että testiviivaa hädin tuskin erotti kontrolliviivan vierestä... Lämpötilakaan ei ollut vielä kohoamassa, vaan oli se perinteinen 37,3. Illalla tosin oli hyvin runsasta ja limaista valkovuotoa, joka kieli ovulaation lähestymisestä. Ja kyllä, too much information.

Kiertopäivä 13, klo 6:15: Hymynaama?? Mitä hittoa, näin aikaisin. Soittelin heti klinikalle ja sainkin ajan inseminaatioon samalle päivälle. Siitä myöhemmin omassa postauksessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti