torstai 26. syyskuuta 2019

Inseminaatio numero 2

Näinhän tässä kävi, otsikossa olennaisin informaatio. Käydäänpä läpi vielä loppukierron tunnelmia.

Lauantaina (kp 25) juoksutapahtuman jälkeen vatsa meni sekaisin ja oli jotenkin kauttaaltaan älyttömän hellänä. Ihan kuin olisin tehnyt juuri miljoona vatsalihasliikettä putkeen. Näitä juoksusta tai muusta tärähtelystä aiheutuvia vatsakipujahan minulla on tasaiseen tahtiin, ja joskus myös vatsa menee löysälle liikunnan jälkeen. Kuitenkin tuo alavatsassa tuntuva aristelu oli tällä kertaa vähän erityyppistä kuin aiemmin.

Sunnuntaina (kp 26) ei ollut minkäänlaisia oireita, ihan perus hyvä olo. Käytiin katsomassa myynnissä olevaa omakotitaloa, joka olikin aikamoinen helmi! Hyvien yhteyksien varrella ja siisti (joskaan ei ihan sieltä moderneimmasta päästä), kylppäri ja vessat remontoitu hyvällä maulla, paljon varasto- ja kellaritilaa ja hintapyyntö erittäin kohtuullinen. Toisaalta ollaan tässä miehen kanssa arvottu, että tarvitaanko sitä omakotitaloa tai omistusasuntoa ylipäätään, jos lapsia ei tulekaan?

Maanantaina (kp 27) tuli kuluneeksi 10 päivää inseminaatiosta. Tuolloin alkoivat menkkakivut, mutta vuoto ei vielä kuitenkaan. Myös tiputtelu pysyi poissa, mikä oli aika ihmeellistä. Mittasin huvikseni lämpötilan, joka oli laskenut 37,3:een. Näin käy aina juuri ennen menkkoja, joten takaraivossani kytenyt toivonkipinä alkoi hiljalleen hiipua. Yritin parhaani mukaan valmistautua pettymykseen sekä tulevaan uuteen yrityskiertoon ja inseminaatioon.

Tiistaina (kp 28) en enää malttanut mieltäni, vaan tein aamulla raskaustestin. No eihän siinä mitään näkynyt, surprise. En ole tähän päivään mennessä koskaan saanut edes hailakkaa haamuviivaa testiin.

Keskiviikkona (kp 29) aamupäivällä odottelin menkkoja kuumeisesti alkavaksi. Pitkään sainkin odotella, sillä vasta illalla juuri ennen nukkumaanmenoa alkoi vähän runsaampi tiputtelu ja torstai-aamuna olikin sitten jo selkeä kiertopäivä numero 1.

Soittelin äsken klinikalle jatkohoitosuunnitelman laatimista varten:

  • Lääkäri määräsi minulle Letrozolia kierron päiviin 3-7 tehostamaan munarakkulan kehitystä. Ovulaatio saattaa siis tässä kierrossa olla päivän tai pari normaalia aikaisemmin, mikä on hyvä ottaa huomioon ovistestejä tehdessä. Kuulemma pieni mahdollisuus on, että munarakkuloita kypsyy lääkkeen vuoksi liikaa, jolloin inseminaatiota ei voida tehdä monikkoraskausriskin vuoksi. Mutta eihän sitä tiedä, ennen kuin kokeilee!
  • Emme suoraan varanneet follikkeliultra-aikaa, vaan tavoitteena olisi, että saisin ovulaatioplussan kotitestiin ja plussaa seuraavana päivänä menisimme sitten inseminaatioon. Mikäli ovulaatiota ei kuitenkaan näy ja kiertopäivät alkavat olla jo pitkällä, sekä viikonloppu lähestymässä, niin silloin käväisen ultrassa ja pistän Pregnylin, jotta saadaan inseminaatio ylipäätään tehtyä tässä kierrossa.

Jännityksellä (kyllästyneenä) odotan (en odota) seuraavaa (muttei varmasti viimeistä) hedelmöityshoitokertaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti