keskiviikko 29. syyskuuta 2021

Vauva 8kk

Sinä rakas tähtisilmä, joka osaat jo ryömiä kovaa vauhtia eteenpäin. Olet kiinnostunut palloista, pehmoleluista ja helistimistä, joita heiluttelet innoissasi kädet ylös alas huiskaten. Myös muovipullot, pahvipakkaukset ja muut ulottuvillasi olevat esineet löytävät tiensä ensin pieniin käsiisi, sitten suuhusi. Eniten ehkä kuitenkin pidät yhteisistä jumppa- ja laululeikkihetkistämme.

Sinulla on jo kuukauden päivät ollut kaksi pientä nököhammasta sekä pikkuhiljaa harjaantuva pinsettiote, joiden avulla ruokailu sujuu hienosti. Kaikki muut ruoat maistuvat, mutta puuro ei ole kerta kaikkiaan sinun juttusi.

Sinut on helppo saada käkättämään ja se onkin ehkä parasta, mitä äiti ja isi tietävät. Myös voimakasta tahtoa löytyy, ilmaiset kyllä selkeästi mikäli jokin asia harmittaa. Muutenkin olet kova tyttö jokeltamaan erilaisia tavuja, kuten nänänänä ja tätätätä - päristelyä unohtamatta!

Ilmeisesti olet syksyihminen, aloit nimittäin nukkua taas yli tunnin päiväunia vaunuissa, kun ilmat viilenivät. Öitä meillä vielä vähän harjoitellaan, siirryithän vasta hetki sitten kokonaan omaan pinnasänkyyn sekä lopetit samalla yösyömisen. Onneksi äiti ja isi ovat vuorotellen lattialla patjalla ihan vieressä, niin ei jännitä niin kovasti (siis meitä vanhempia). 

Edessä on vielä vauvavuoden viimeinen kolmannes. Odotan innolla, missä vaiheessa saamme nähdä ensimmäiset askeleet ja kuulla ensimmäiset sanasi. Myös kasvuasi on jännittävä seurata, ja alun haasteiden jälkeen jokainen saavutettu kilo ja sentti tuntuvat hienoilta virstanpylväiltä. Kehityt juuri omaan tahtiisi, omaan aikaasi, ihana pieni ihminen. 💜

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti