sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Tasan kuukausi

Laskettu aika lähenee! Synnytystä toisaalta odottaa jo käynnistyväksi, koska olo alkaa olla melko tukala, mutta samalla kyllä ahdistaakin kun ei tiedä yhtään, koska ja mitä tapahtuu. Pientä konkreettista valmistautumista tulevaan olen jo tehnyt, laadin nimittäin listan tarvikkeista, jotka otan mukaan sairaalaan (toistaiseksi ne kyllä odottavat yhä pakkaamistaan). Lisäksi olen nyt venytellyt ja tehnyt rentoutusharjoituksia päivittäin, toivoen sen olevan eduksi synnytyksessä. Minun on normaalisti hankala antaa itselleni lupaa levätä / nukkua päiväunia, mutta sain vihdoinkin järkeiltyä, että jos en nyt lötköttele niin koskas sitten? Kyllä tässä vähitellen siis yrittää orientoitua edessä olevaan puserrukseen. 

Vointi on kokonaisuutena aika hyvä useimpina päivinä. Ainut vain, että uni on hyvin katkonaista pissahädän, asennon löytämisen vaikeuden ja varmaan ihan hormonitoiminnankin vuoksi. Nukun öisin 2-3h jaksoissa ja saatan välillä olla hereillä tunnin, pari ennen kuin uni tulee uudelleen (jos edes tulee). Kävelylenkit kuuluvat päivittäiseen rutiiniin, niistä saa ihan kivasti virtaa jos muuten olo onkin nuutunut. 

Harjoitussupistuksia on tullut jo varmaan parin kuukauden ajan, mutta kyllä ne tässä äitiyslomalla ovat selkeästi tihentyneet ja voimistuneet. Mitään kipuja ei kuitenkaan tunnu, eli tuskin nuo kohdunsuuta kypsyttävät. Ensi viikolla on lääkärineuvola ja synnytystapa-arvio, joten ehkä siellä sitten kuulee mikä tilanne. En muuten muista, joko aiemmin kirjoitin, että vauvan tosiaan pitäisi olla raivotarjonnassa terveydenhoitajan mukaan. Alatiesynnytys olisi siis sen puolesta mahdollista, mikä on ihan mukava uutinen. Hieman toki mietityttää vauvan koko (no ketäpä synnyttäjää ei...) kun on tämä raskausdiabetes, mutta en taida saada mitään kokoarviota kun sokerit pysyneet sen verran hyvinä, painoa kertynyt vain 4-5kg ja lisäksi luulen, että mahan kokokin menee tällä hetkellä max. keskikäyrällä. Sinällään ei "näkyviä riskejä" isosta vauvasta. 

Ei kai tässä tällä kertaa muuta ole mielessä, päivä kerrallaan taas eteenpäin. Ehkä seuraavaksi pääsen rustaamaan jo synnytyskertomusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti