torstai 7. tammikuuta 2021

Ei vielä

Kävin tänään lääkärineuvolassa ja kuulemma kohdunsuulla ei ole tapahtunut vielä oikeastaan mitään synnytystä edistävää toimintaa, pientä pehmenemistä lukuunottamatta. Taitaa veikkaukseni ennenaikaisesta synnytyksestä siis mennä pieleen - ja toki hyvä niin, että pikkuinen ehtii kehittyä mahdollisimman paljon sekä kerätä massaa ennen kohdun ulkopuolista elämää. Lääkäri oli sitä mieltä, että käsikopelolla tunnustellen alatiesynnytys on mahdollinen lantion ja vauvan asennon huomioiden. Good news.

Minullahan on ollut niitä aterian jälkeisiä verensokeriarvojen ylityksiä aina silloin tällöin, ja 99% kerroista vehnään liittyen (esim. patonki, tortilla, joulupiparit). Olin vähän yllättynyt, kun lääkäri sanoi, että näillä kriteereillä minut voisi periaatteessa ohjata jopa äitiyspolille tarkistukseen! Koska syynä korkeille arvoille kuitenkin selvästi on juuri tuo vehnä, niin en saanut kuitenkaan lähetettä, vaan käskyn olla heti yhteydessä jos sokerit alkavat hyppiä muistakin ruoka-aineista. Eli sitä vehnän välttelyä pitää edelleen vaan jatkaa, kuten olen tietysti pääosin tehnytkin. 

Vauvan koosta ei ilmennyt erityistä huolta. Itse asiassa sf-mitta on koko ajan himmaillut alemmille ja alemmille käyrille... Tänään 36+1 mitta oli 29,5cm joka on hieman alakäyrän yläpuolella. Vertasin oman äitini neuvolakortista, että hänellä ollut tässä kohtaa 34cm :D Muutenkin hänellä on ollut aina isot raskausvatsat, vaikka me kaikki mukulat olemme olleet ihan normaalikokoisia. Mistähän tämä oma minivatsa oikein periytyy? Toivottavasti vauvalla kuitenkin kaikki ok, eikä mitään istukan toimintahäiriötä tai muuta kauheaa taustalla... On se vaan edelleen vaikeaa luottaa siihen, että kaikki saattaisi jopa mennä ihan normaalisti ja hyvin. No seuraavassa neuvolassa 2 viikon kuluttua mittauksia taas uudemman kerran, pitää yrittää rauhoitella itseään siihen asti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti