sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Positiivinen ja negatiivinen eivät olekaan niin yksiselitteisiä käsitteitä

Just. Tein sitten tänään virallisena testipäivänä vielä "kerta kiellon päälle" raskaustestin ja sehän pärähti oikein kunnolla positiiviseksi. En ollut varautunut tällaiseen juonenkäänteeseen lainkaan, sillä viivat olivat to-la -akselilla tasaisen haaleita. Miksi se yhtäkkiä päättikin muuttua räikeän punaiseksi?!

Normaalista raskaudesta ei missään nimessä ole kyse, sen tiedän. Kuukautiset ovat olleet jopa tavallista runsaammat ja kivuliaammat, sekä hyytymiä on tullut poikkeuksellisten paljon. Todennäköisin vaihtoehto on kemiallinen raskaus ja varhainen keskenmeno. Takaraivossa kolkuttaa kuitenkin myös pelottava ajatus kohdunulkoisesta raskaudesta, johon lapsettomuushoidoissa käyvillä on muuta väestöä suurempi riski. Oireina ovat toispuoleinen alavatsakipu, hitaasti nouseva hcg-arvo ja kuukautisvuotojen jatkuminen vaikka raskaustesti onkin positiivinen - check, check ja check...

Laitoin klinikalle tarkan kuvauksen tilanteesta ja saan varmaan hankalan potilaan maineen kun jatkuvasti viestittelen sinne, mutta toivottavasti saan maanantaina ohjeet kuinka toimia. Uskoisin, että se hcg-verikoe olisi ainakin hyvä ottaa.

Löysässä hirressä roikkuminen jatkukoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti