maanantai 19. elokuuta 2019

Syyskuussa ensimmäinen inseminaatio!

Soittelin äsken lapsettomuusklinikallemme ja tiedustelin, mitä inseminaatioon ryhtyminen meiltä vaatii ja millä aikataululla lähdetään liikenteeseen. Täytyy kyllä sanoa, että palvelu on tähän mennessä aina ollut todella ystävällistä ja myötätuntoista :)

Homma menee nyt sillä tavalla, että meille molemmille tehdään lähete infektioseuloihin (HIV, hepatiitti ym.). Testitulokset on oltava tiedossa ennen hoitoihin ryhtymistä, joten niihin voi periaatteessa mennä nyt milloin vain.

Kun kuukautiset sitten seuraavaksi alkavat, soitan klinikalle uudelleen ja varaillaan silloin ultraääniaika follikkeliseurantaa varten. Kannattaa kuulemma joka tapauksessa tehdä myös kotona ovulaatiotestejä, jotta uä-aikaa voidaan tarvittaessa muuttaa. Mainitsin puhelussa, että ovulaatioplussa tulee yleensä vasta kp 16-17 ja ainakin hoitaja oli sitä mieltä, että tukilääkkeistä saattaisi olla minulle hyötyä (mutta se asia on toki lääkärin vallassa).

Ennen inseminaatiota sekä minun että miehen on vielä allekirjoitettava myös hoitosuostumuslomake. Tämän voi tehdä esim. ultraäänikäynnin yhteydessä. En ole ihan varma, mitä tuo lomake sisältää, mutta olettaakseni jotain sen suuntaista, että "ymmärrämme mihin olemme ryhtymässä..." :D

Itse inseminaatio tehdään ovulaatiopäivänä tai sitä seuraavana päivänä. Mies luovuttaa siittiönsä, jotka pestään ja ruiskutetaan katetrin kautta kohtuun. Yksityiskohdista ei ollut tässä vaiheessa vielä tarkempaa puhetta, mutta eivätköhän ne selviä sitten lähempänä.

Eikun vuotoa odottelemaan... Sen pitäisi alkaa elokuun lopulla, joka tarkoittaa että follikkeliultra olisi viikon 37 alussa ja inseminaatio saman viikon loppupuolella.

Fingers crossed!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti