torstai 8. elokuuta 2019

Seuraava askel - mitä ja milloin?

Nyt kun sain hääjutut oksennettua edelliseen tekstiin, niin voin palata taas blogin perusaiheeseen eli lapsitoiveeseen. Kesän aikana en edelleenkään ole tullut raskaaksi, eikä se toisaalta ole edes ihme, kun söin Teroluteja pariin otteeseen ja vielä 2 viikkoa Primoluteja kuukautisten siirtoa varten. Tuskinpa ne ainakaan omaa hormonitoimintaa ovat parantaneet, ehkä vaan sekoittaneet hetkellisesti.

Syksyllä jossain vaiheessa olisi tarkoitus lähteä ensimmäiseen, omilla sukusoluillamme suoritettuun inseminaatioon. En ole vielä tarkemmin selvitellyt, mitä kaikkea se meiltä vaatii paitsi rahaa - Kela-korvauksen jälkeen tarkalleen 333,90e per kerta. Sen verran olen lukenut, että ilmeisesti toimenpide voidaan tehdä joko luonnollisessa tai lääkkeillä tuetussa kuukautiskierrossa. Itse toivoisin, että munasolun kypsymistä edistettäisiin lääkkeellisesti... Mutta saa nähdä, mitä lääkäri on mieltä.

Ensin kuitenkin yritän metsästää elokuun kierrosta ovulaation (nyt on kp 10 ja negatiivista näyttää). Noiden syöytyjen hormonikuurien jälkeen on todella vaikea taas tietää, miten seuraavat menkat mahtavat tulla. Sitten kun kuukautiset ovat jälleen "luonnontilassa", niin voi alkaa varailemaan aikaa myös lapsettomuusklinikalta.

Saispa joskus miettiä muutakin kuin kiertopäiviä ja ovulaatiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti