tiistai 22. marraskuuta 2022

Raskaustestipäiväkirja

16.11. Siirrosta kulunut 6 päivää, eli alkio on 9 päivän ikäinen ja mahdollisesti kiinnittynyt vasta muutama päivä sitten. En kuitenkaan malta olla korkkaamatta raskaustestipakettia, joka onneksi on megakokoinen, kuten kaltaiselleni himotestaajalle sopii. Teen testin aikaisin aamulla ja eipä juuri yllätä, että tulos on ilmiselvä nega. Silti en vielä heitä toivoani, onhan ihan liian varhaista edes testata.

17.11. 7 päivää siirron jälkeen en ole ihan varma, mitä silmäni näkevät. Joka tapauksessa testiajan puitteissa kontrolliviivan vieressä on... Jotakin. Jotakin, johon en uskalla ripustautua, vaan jonka yritän aktiivisesti unohtaa. Illalla katson testiä uudelleen - ja siellä se viivan tapainen edelleen on.

18.11. Siirrosta 8 päivää, alkion ikä 11 päivää. Eilisen jälkeen testin tekeminen jännittää ihan helvetisti, sillä jos oletettu viiva ei lähde tummumaan, tietää ettei raskaus etene normaalisti. Hieman kaduttaa, että aloin (taas) näin ajoissa testaamaan, myöhemmin testaamalla ei välttämättä olisi enää näkynyt mitään jos kyseessä onkin vain kemiallinen raskaus. Aivoni ovat selvästi jonkinlaisilla defenssi-asetuksilla.

Mutta. Kaksi viivaahan sinne taas ilmestyy, eilistä testiä jo selkeämmin. Nyt on nähtävissä jo punaista väriäkin, vaikkakin haaleasti ja vasta 5 minuutin odottelun jälkeen. Uskaltaudun katsomaan laskurista laskettua aikaa - se olisi 1.8.2023. Miehelle en ole vielä maininnut halaistua sanaa tekemistäni testeistä, sillä en halua hänen pettyvän, jos testi muuttuukin takaisin negatiiviseksi.

19.11. 9 päivää siirrosta. Jos mahdollista, testaaminen ahdistaa vielä enemmän kuin eilen. Harmikseni viiva ei ole juurikaan tummunut eilisestä. Päätän kuitenkin kertoa nyt asiasta miehelle, joka vastaa huvittunut ilme kasvoillaan jo aavistaneensakin minun testailleen useampana päivänä. Kumpikaan ei itke onnesta, toteamme vain varovaisesti että "katsotaan nyt". Myöhemmin päivällä mies käy apteekissa hakemassa lapselle d-vitamiinia ja tuo minulle samalla tuliaisen: mama-multivitamiinin.

20.11. Selvä viiva. Ei yhtä vahva kuin kontrolliviiva, mutta lähellä jo ollaan. Tällainen viiva oli edellisessä raskaudessa vasta virallisena testipäivänä, nyt siihen on kuitenkin vielä 3 päivää aikaa. Vaikuttaa lupaavalta, mutta en siltikään osaa tuntea ilon tai onnistumisen tunteita. Päinvastoin, huomaan tarkastelevani alkavaa raskautta toistaiseksi aika etäältä, lähinnä projektinomaisesti ja arvioimalla päivittäin hcg-arvon kehitystä. 

21.11. Melko samanlainen viiva kuin eilenkin. Vahva, tumma. Ei merkittävää muutosta eiliseen, mutta en stressaa siitä.

22.11. Viimeinen kotiraskaustesti käytetty. Edelleen positiivinen, selvästi ja vailla epäilystä.

Asiat ovat niin hyvin kuin ne tässä vaiheessa voivat olla. Seuraava askel on huominen labrakäynti, jossa mitataan onko hcg-arvo riittävän korkea. Sen jälkeen jos kaikki yhä vaikuttaa etenevän hyvin, olisi varhaisultra rv 7. Pidätän hengitystä siihen saakka, ettei tätä vain otettaisi minulta pois.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti