perjantai 14. kesäkuuta 2019

Spekulointia ja kuulostelua

Jostain syystä aivoni ovat pitkästä aikaa siinä asennossa, että uskon vahvasti tulevani raskaaksi tässä kierrossa. Tiedän sen olevan vain toiveajattelua (ja todennäköisesti turhaa sellaista), mutta ehkä kuvittelen syötyjen Terolutien sekä tehdyn HSSG-tutkimuksen jollain tavalla helpottavan raskautumista. Pettymyksen ja toiveikkuuden vaihteluahan tämä lapsettomuus tahtoo olla.

Oli miten oli, olen tässä viime päivinä kuulostellut oloani tavallista tarkemmin...

- Lämpö on ollut kuluneen viikon aikana hieman koholla, korvasta mitaten jopa hämmästyttävän korkealla! Olen eilen ja tänään mitannut 37,9 - 38,0 asteen lämpöjä. Eikä ole kyllä mitenkään kipeä olo. Ovulaation jälkeen lämpötila on ollut yleensä 37,5 - 37,6.

- Vatsaa turvottelee jatkuvasti. Tavallisesti ovulaation aikaan on pari päivää pallokalaefekti, mutta nyt se ei ole ollenkaan helpottanut, vaikka ovulaatio oli suunnilleen viikko sitten.

Vaikea kyllä sanoa, milloin kuukautiset alkavat. Luomukierrossa ovulaation jälkeen menee noin 9-10 päivää, kunnes vuoto alkaa. Nyt ei kuitenkaan ihan luomusta ole kyse, kun on Teroluteja alla ja kierto sillä tavalla "sekaisin". Kuukautissovellus taas väittää, että vasta juhannuksen jälkeen saisin odotella vuotoa alkavaksi. Ja jos perinteisemmällä kaavalla haluaa laskea, niin ovulaatiosta menkkojen alkuun on naisilla keskimäärin 14 vrk. Kuukautiset voivat siis alkaa 2-11 päivän kuluttua, hip hei.

En halua tehdä testejä turhaan liian aikaisin. Toisaalta jos nyt loogisesti miettii, että ovulaatio on ollut viikko sitten, niin siitä ainakin pari viikkoa tulisi odotella kuukautisten alkamista / raskaustestin tekemistä. Ehkä pitää vaan malttaa mielensä ja varautua myös taas siihen tuttuakin tutumpaan pettymykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti