maanantai 3. kesäkuuta 2019

Kokemukseni HSSG-tutkimuksesta

Nyt on munanjohdinten aukiolotutkimus tehty, eikä tarvitse enää lukea vain muiden kauhukertomuksia vauva.fi -palstalta. Spoiler alert: se ei ollut ollenkaan niin kamalaa mitä etukäteen kuvittelin.

Menin vastaanotolle valmistautumatta mitenkään erityisesti, ainoastaan Burana 800mg olin ottanut esilääkitykseksi (ja katsonut, että tilillä on 220e rahaa, ettei käy nolosti maksuhetkellä). Esilääkitystä suositellaan siksi, että toimenpide voi aiheuttaa kramppimaisia, kuukautiskipuun verrattavissa olevia tuntemuksia.

Alkuun tehtiin tavallinen gynekologinen tutkimus, jossa lääkäri totesi kohdunnapukkaani painellessaan kohdun takaosan olevan hyvin aristeleva, viitaten mihinkäs muuhun kuin endometrioosiin. Muutoin kaikki tässä perustutkimuksessa oli kuten pitääkin.

Seuraavaksi asennettiin spekula ja alettiin ujuttamaan katetria kohtuun. Ikävimmältä ehkä tuntui, kun hoitaja alkoi täyttää balongia, jotta katetri pysyisi paikallaan kohdussa. Sekin kesti kuitenkin vain pienen hetken, eikä ollut missään nimessä sietämätöntä - itseäni ehkä vain ällötti koko toimenpide jostain syystä.

Itse tutkimus ei juurikaan tuntunut missään, korkeintaan pientä nipistelyä oli välillä. Lääkäri tosiaan ultralla katseli, kun hoitaja ruiskutti katetriin steriiliä vettä + ilmakuplia, jotka kulkivat iloisesti sinne minne pitääkin. Munanjohtimeni ovat siis auki! Samalla huomattiin, että aikaisesta kierron vaiheesta huolimatta oikeassa munasarjassa oli kasvamassa mahtavan kokoinen follikkeli (19,5mm) eli todennäköisesti ovulaatio on ihan juuri tapahtumassa. Tämäkin oli arvokas tieto, sillä kahdessa edellisessä kierrossa olen syönyt Teroluteja ja ilmeisesti niillä on nyt ollut jotain vaikutusta tähän aikaistuneeseen ovulaatioon.

Sovimme lääkärin kanssa, että koska missään ei ole sellaista "näkyvää vikaa" niin odotellaan vielä haluamamme aika hoitojen aloittamisen suhteen. Miehen kanssa alustavasti keskusteltiin, että ehkä syksyllä voisi lähteä liikkeelle inseminaatiosta. Vietetään nyt ensin välissä kuitenkin rento ja kiva kesä häiden, matkustelun ja muun mukavan merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti