maanantai 16. elokuuta 2021

Ensimmäinen ovulaatio?

Kehon toiminta alkaa ilmeisesti palautua normaaleihin uomiinsa näin 7 kuukautta synnytyksestä. Bongasin meinaan viikonloppuna ovulaation, eli tästä voisi päätellä kuukautisenkin tekevän tuloaan. Menkkoja ei ole siis vielä kertaakaan ollut raskauden jälkeen.

Miksi sitten ylipäänsä päädyin testaamaan koko asiaa? Ystäväni järjesti kolmekymppiset ja halusin ennen juhlahumuja ja -tumuja tehdä varmuuden vuoksi raskaustestin. Mitään erityisen suurta "raskausriskiä" ei siis pitäisi olla, mutta ei vara venettä kaada jne. En saanut ensimmäisestä testistä oikein selvää, mielestäni näin siinä muka tietyssä valossa haamuviivan, joten tein myös toisen, eri merkkisen testin. Toinenkin testi jätti minut vielä epäilemään näkökykyäni - niinpä keksin, että hei ovulaatiotestihän toimii myös raskaustestinä! (Lyhyesti: hcg- ja lh-hormoni ovat rakenteeltaan hyvin samankaltaisia ja siksi ovistesti voi näyttää positiivista kun raskaus on alkanut, sen sijaan raskaustesti näyttää vain ja ainoastaan raskauden eikä ovulaatiota.) Ja koska minulla oli nimenomaan Clearbluen digitestejä, niin tulos ei voisi jäädä epäselväksi: hymiö tarkoittaa positiivista ja tyhjä ympyrä negatiivista.

No eipä se ovistestikään tuonut lopullista vastausta tilanteeseen, sillä näytölle pamahti yllättäen hymynaama. Tästä heräsivät ajatukset, kuten "Voiko olla niin, että täysin sattumanvaraisesti onnistun tekemään ovulaatiotestin juuri silloin, kun ensimmäinen munasolu irtoaa synnytyksen jälkeen? Vai onko tässä hitto vie pulla uunissa ilman yrittämistäkään?" 

Elämme edelleen epätietoisia aikoja, sillä viikonlopun jälkeen olen tehnyt pari raskaustestiä lisää ja ne ovat kyllä näyttäneet 99% varmuudella negaa. Ainut vaan, että ovulaatiotesti on pysynyt positiivisena jo 3 päivää. Yleensä tuo testi näyttää vain 2 hedelmällisintä päivää... Kauheat ovulointi(?)kivut on kyllä ollut, eilen pahiten ja tänäänkin vielä jomotellut ikävästi. 

Eipä se auta kuin seurailla tilannetta, kai tämä muutamassa päivässä ratkeaa suuntaan tai toiseen. Raskaus ei olisi ollenkaan kauhistus, mutta onneksi ei myöskään ykkösenä toivelistalla. Ahdistavaa, kun on niin tuoreena muistissa vielä ne ajat, kun ovulaatiota ja mahdollisia raskausoireita tuli seurattua hullun lailla. Kyllä tämä testausrumba on palauttanut kaiken sen taas mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti